ПОН до ПЕТ : от 10:00 до 17:00
ЗАТВОРИ
logo
👜 0 Кошница0.00лв
Close

Преглед на поръчка

Наскоро добавени:

Продукт
БР.
Цена

Your cart is empty.

Conditions of Use

Рекламации:

Според  законодателството към момента, Потребителят (наричан също клиент) има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 14 дневен срок, но ние смятаме това за прекалено кратък срок и затова ви даваме 30 дневен срок!  Отказът от покупка е приложим само за потребители, които са физически лица и НЕ са юридически лица.

В този случай потребителят има правото да уведоми Сайта(продавача) в писмен вид за отказа от покупка(чрез писмо по пощата или в свободен текст върху хартиен носител, който да придружи връщаният продукт), без санкции и без назоваване на причина в рамките на 30 календарни дни от датата на получаване на стоката, ако са спазени условията по-долу:

Върнатият продукт трябва да бъде в същото състояние, в което е бил доставен (в оригиналната опаковка с която е пристигнал и с всички аксесоари, с етикети, които са непокътнати и документите, които го придружават). Разходите за върнатите продукти се поемат от Потребителя, а възстановяване на стойността на продукта се извършва до 30 дни от връщането. Ако поръчката/продукта е заплатен, чрез карта онлайн или по банков път, то сумата ще бъде върната/ възстановена до 30 дни на същата карта с която е заплатен

Ако продуктът бъде върнат в състояние, в което не може да бъде продаден като нов или е видимо ползван, си запазваме правото да изискаме такса от Потребителя за привеждането му в началния му вид (ако е възможно) или за да покрием разликата в цената, получила се при продажбата на продукта втора ръка, или, по избор на клиента, можем му доставим продукта обратно, за негова сметка.

Подчертаваме, че когато връщането на продукти, чиято опаковка е повредена или непълна, показват следи от ползване, износване, драскотини, охлузвания, токов удар, без аксесоари, без документация, ние си запазваме правото да решим дали да приемем връщането или да задържим част от стойността на продукта – сума която ще бъде съобщена на Потребителя след оценка на щетите.

Според КЗП:

Връщане на стока с аргумент, че не допада на потребителя, не е правилен размер или подходящ цвят и пр. не е предвидено в закона, освен в случаите, когато сделката е сключена от разстояние или извън търговски обект. В тази хипотеза потребителят има право да претендира за разваляне на договора в рамките на 14 дни след доставката и връщане на парите за продукта. Законодателят предвижда тази опция с презумпцията, че потребителят не е имал възможност да се запознае с реалните характеристики на стоките само по техни снимка или описание. Правото за връщане на стока, закупена от разстояние или извън търговски обект, обаче, е различно от правото за предявяване на рекламация във връзка с установен дефект, независимо от това дали стоката е придобита от традиционен магазин или от електронен такъв.  

Връщането на закупена от традиционен магазин стока без дефект или след изтичане на 14-дневния срок при сделките от разстояние и извън търговски обект е въпрос единствено на добра търговска практика от страна на конкретния икономически оператор и не е нормативно уредено.

Отказ от поръчка

Вие имате право да откажете своята поръчка до момента на нейното физическо изпращане чрез куриерска фирма по-избраният от вас начин без неустойки. Можете да откажете своята пратка дори и след изпращането по куриер, като следва да бъдат заплатени всички транспортни разходи по доставянето и връщането на заявените продукти.